woensdag 26 november 2014

Wees er snel bij en geef een dubbele naam cadeau...

De nieuwe Namenwet van België, die op 25 februari 2014 werd aangenomen en op 1 juli in werking is getreden, leidt bij onze zuiderburen tot een dubbelenamenfestival. Ouders hebben sindsdien het recht om hun kinderen een combinatie van de achternamen van beide ouders mee te geven. Daarover berichtten wij al eerder op deze plek.

Nu hebben niet alleen pasgeborenen recht op een dubbele familienaam. Ook de achternaam van kinderen die geboren werden voor de inwerkingtreding van de wet op 1 juni 2014 kan worden aangepast. Het betreft een overgangsmaatregel waarvan tot 31 mei 2015 gebruik kan worden gemaakt. In de krant De Morgen werd vandaag bericht over onderzoeksrechter Philippe van Linthout uit Mechelen die zijn drie zonen met beroep op die overgangsmaatregel een dubbele naam cadeau gaf: "Als cadeau voor mijn vrouw omdat we vijftien jaar getrouwd zijn".
Zijn zonen gaan nu door het leven met de achternaam van Linthout Muller. We zijn benieuwd of het na dit nieuws voor 31 mei 2015 nog druk gaat worden op de Belgische gemeentehuizen...

(Met dank aan Otto van de Meij - @ArchiefHist - voor de tip.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten